Felhívjuk figyelmét, hogy hűtőjében szalmonellás kolbász lehet! Kérjük, sürgősen ellenőrizze a készleteit!


A Hajnal Húskombinát Kft. az MTI kérdésére reagálva bejelentette, hogy a problémás csípős, füstölt kolbászt a vásárlók a cég győri boltjába (Aradi vértanúk út 18.) vihetik vissza. A bolt munkatársai blokk nélkül is elfogadják a terméket, és az árát teljes egészében visszatérítik.

A szalmonella baktériumok elpusztítása érdekében elengedhetetlen az alapos sütés és főzés. Különösen a kisgyermekek, az idősek és a legyengült immunrendszerű emberek számára jelenthet komoly kockázatot a fertőzés.

A szalmonella baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel, ritkábban vízzel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek a szervezetbe. A fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a betegség tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.

Related posts