Mákos kukorica: Az elfeledett magyar desszert, ami újra rabul ejti az ízek szerelmeseit A mákos kukorica, ez a különleges és ízletes magyar édesség, régóta nem kapta meg a neki járó figyelmet. Pedig ez a tradicionális finomság a népi kultúra része, és eg


Sokan hajlamosak vagyunk túlbonyolítani a konyhai feladatokat, és ennek következtében felesleges eszközöket halmozunk fel. A zöldségspirálozótól kezdve az ételhőmérőn át egészen a cukrászok számára tervezett bonyolult kütyükig, a konyhánk könnyen zsúfolttá válhat.

Ha éppen a konyhai káosz megszüntetésén dolgozol, vagy azon gondolkodsz, milyen új konyhai eszközöket érdemes beszerezni, érdemes elolvasnod ezt a cikket! Az Ideal Home szerzője már elvégezte helyetted a kutatást, és szakácsokat kérdezett meg arról, mely kütyük és szerszámok valójában feleslegesek a konyhában. Ne pazarold az időd felesleges vásárlásokra, inkább tájékozódj a szakértők véleménye alapján!

Louise Wagstaff szerint egyszerűen nem éri meg a használatával járó maszatolást és a mosogatást. Szerinte gyorsabb és egyszerűbb késsel dolgozni, főleg ha több gerezdet is fel kell dolgozni.

A séf az egyszerűség híve, és azt javasolja, egy erős kés pengéjével deszkán nyomd össze a fokhagymát, ezután vedd le a héját, majd nyomj rá még egyszer, és máris pépes lesz a gerezd.

A flambírozás igazán figyelemfelkeltő látványt nyújt a főzőműsorok során, és az éttermekben remekül alkalmazható a crème brûlée karamellizálásához vagy a hús kérgesítéséhez. Otthoni használatra azonban Dean Harper véleménye szerint nem feltétlenül praktikus. Egyrészt balesetveszélyes lehet, másrészt ő még soha nem készített olyan ételt otthon, amely megkövetelte volna a flambírozó használatát.

Helyette választhatod a forró grillt, vagy egy izzó serpenyőt. Bár nem teljesen ugyanaz az élmény, mégis remekül fog működni.

Sanjay Aggarwal esetében például a műanyag eszközök teljes mértékben ki vannak zárva. Az idő múlásával ugyanis ezek az anyagok hajlamosak elveszíteni eredeti színüket és fényüket, még alapos tisztítás után is. Továbbá, a műanyag sosem nyújtja azt a tisztaságérzetet, mint más anyagok, és előfordulhat, hogy a mérővonalak fokozatosan elhalványulnak, ami megnehezíti a pontos mérést.

A séf üvegből készült mérőedényeket használ, mert tiszták, tartósak, a jelölések pedig hosszú idő múlva is jól olvashatók. Az üveg nem szívja magába a fűszereket, olajokat.

A robotgépet Luca Mastrantoni sosem használná otthon. Úgy véli, ez egy olyan professzionális konyhába való inkább, ahol a mennyiség és a sebesség számít, de otthon csak nyűg. Túl sok az alkatrész, túl sok helyet foglal és macerás elmosni.

A szakember az éles séfkésre és a japán zöldségszeletelő mandolinra esküszik. (Utóbbit mi balesetveszélyesnek ítéltük meg, és inkább kidobtuk - a szerk. Nálunk biztonságosabbnak bizonyult az aprító és szeletelő funkcióval bíró robotgép, és mivel minden ételhez használunk, darabolunk, aprítunk zöldségeket is, megéri mosogatni.)

Jack Godik azt javasolja, hogy hagyjuk figyelmen kívül ezt a dolgot. A késeid tönkremehetnek, és soha nem fognak olyan élesek lenni, mint amikor fenőkövet használsz. Igaz, hogy kezdetben nehézkes lehet a használata, és sok gyakorlást igényel, de hosszú távon kíméletesebb a késeid számára.

Eran Tibi véleménye szerint a dolgok túlságosan bonyolultá váltak, és ő maga nem tart otthon ilyen felszereléseket. Számára a legkedvesebb eszközök közé tartozik a kézi botmixer és a kompakt aprítógép. Emellett a botmixer tisztítása is sokkal egyszerűbb, ami szintén előnyös szempont.

Related posts