Húsvéti lakoma mértékkel: Így kerülhetjük el a túlevést és az ételpazarlást A húsvéti ünnepek közeledtével sokan készülnek az ízletes ételek elkészítésére, de fontos, hogy a bőséges lakoma során ne merüljünk el a túlevés és az ételpazarlás csapdájában. A


Az ünnepi étkezések, különösen a húsvéti lakomák után sokan tapasztalnak rosszullétet vagy gyomorpanaszokat. Ezek a problémák azonban néhány egyszerű, mégis hatékony változtatással megelőzhetők. Lőrincz Hanna dietetikus hasznos tanácsait és kreatív tippeket osztunk meg, amelyek segíthetnek a maradékok okos felhasználásában és az ünnepi élmények utáni felfrissülésben.

Hamarosan véget ér a nagyböjt, a húsvétra való lelki felkészülés ideje. A hagyományos ünnepi asztalra kerül ilyenkor bárány, csülök, töltött tojás, majonézes saláta - ínycsiklandó, de zsírban és energiában gazdag fogások, amelyet különféle kalácsok, sütemények és általában bőséges alkoholfogyasztás is kísér. A szervezetet megterhelő étkezések után sokan emésztéssegítő gyógyszerekkel szabadulnának a panaszoktól, de egy kis odafigyeléssel elkerülhető a rosszullét.

Lőrincz Hanna, a sepsiszentgyörgyi dietetikus, hangsúlyozza, hogy a mértéktelen evés és ivás számos kellemetlen tünetet idézhet elő. Ilyen problémák lehetnek a puffadás, hányinger, hasi diszkomfort, gyomorfájdalom, gyomorégés, valamint a fokozott fáradtság és a közérzet romlása.

Related posts