Fedezd fel, hogyan készítheted el a legfinomabb és legegészségesebb csokoládétortát! Tudd meg egy mesterséf titkait, és varázsold el az ízlelőbimbóidat egy igazán különleges recepttel.


Ha valaki az ünnepek során eltérne a megszokott süteményektől, érdemes felfedezni néhány új, izgalmas receptet.

A szokásos ünnepi sütemények igazán finomak, de egy új recept mindig segíthet még különlegesebbé tenni a menüsort. Ha ezt még azzal is sikerül fokozni, hogy egészséges desszert kerül az asztalra, akkor igazán nincs miért aggódnia egyetlen háziasszonynak sem.

Rubin Eszter gasztronómus és cukrász elkötelezett abban, hogy mindenki, aki valamilyen étkezési intoleranciával él, teljes mértékben élvezhesse az ízek gazdagságát és a gasztronómia nyújtotta lehetőségeket. Sikeres szakácskönyveivel már számos embernek nyújtott inspiráló ötleteket, amelyek nemcsak megkönnyítik, hanem egyben színesebbé is varázsolják az étkezéseket azok számára, akik egészségügyi okokból kénytelenek elkerülni bizonyos alapanyagokat. Eszter munkássága révén a különleges diétát követők is felfedezhetik az ízek világát, és egy új perspektívát nyerhetnek a főzés és az étkezés élményében.

Örömmel értesítem, hogy ezúttal azoknak is támogatást kínálunk, akik esetleg tartanak egyedül nekiállni egy új recept kipróbálásának. Az idei hanukavásáron egy izgalmas workshop keretében bárki elsajátíthatja a különböző finomságok elkészítésének fortélyait - hívta fel a figyelmet a zsidoprogramok.hu.

Idén a hanukavásár új, varázslatos helyszíne az Óbudai zsinagóga, ahol december 8-án különleges élmények várják a látogatókat. A rendezvény során nemcsak a már jól ismert programokkal találkozhatunk, hanem számos izgalmas újdonság is gazdagítja a kínálatot. A kiállítók valódi kincsekkel készültek: a kozmetikumoktól kezdve a kézműves termékeken át a gyönyörű kerámiákig, gyermekjátékokig és ékszerekig mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb ajándékot. Az esemény során zsidó tematikájú könyvek, egyedi, kézzel készített naptárak és festmények is felfedezésre várnak. Az ínycsiklandó gasztronómiai különlegességekre, süteményekre és desszertborokra vágyók sem távoznak üres gyomorral, hiszen az EMIH által szervezett rendezvény minden érzékszervet megörvendeztet - áll a zsido.com beszámolójában.

A hanukavásár december 8-án 10 és 18 óra között várja a látogatókat kortól függetlenül, hiszen mindenki megtalálhatja a kedvére való programot. A belépés ingyenes, azonban aki regisztrál, azt egy különleges gyertyacsomaggal is meglepik a szervezők.

A hanukavásárra már csak azért is érdemes ellátogatni, mert Rubin Eszter is gasztroworkshopot tart majd a helyszínen 11 és 13 óra között. Az Egészséges desszertek hanukára címmel meghirdetett worshopon a gasztrobloggerként és újságíróként is ismert cukrász személyesen mutatja be, hogyan készíthetőek el egyszerűen a mindenmentes finomságok.

Örömteli hír érkezett: Rubin Eszter legújabb, hatodik kötete, a „Csodás desszertek glutén-, tej- és cukormentesen” mostantól megtalálható a könyvesboltok polcain! Ez a különleges kiadvány remek lehetőséget kínál mindazoknak, akik egészségtudatosan szeretnének élvezni ínycsiklandó édességeket. Ne hagyd ki!

Ez a könyv, amely most kizárólag a desszertek világára fókuszál, igazi kincset jelenthet mindazok számára, akik valamilyen egészségügyi kihívással néznek szembe. Legyen szó pajzsmirigyproblémákkal, felszívódási zavarokkal, cukorbetegséggel, gluténérzékenységgel vagy laktózintoleranciával élőkről, itt mindenki felfedezheti a legfinomabb és legkreatívabb recepteket. De nemcsak ők profitálhatnak ebből a gyűjteményből: azok is találhatnak inspirációt, akik fontosnak tartják, hogy egészségesen étkezzenek, és szeretnék megismerni a tápláló, mégis ízletes édességek elkészítésének fortélyait.

Íme egy ínycsiklandó recept Rubin Eszter egyedi kreációi közül! Ha valaki szeretne kipróbálni egy szokatlan, mégis ízletes desszertet, akkor mindenképpen érdemes nekifogni ennek a különleges finomságnak:

A sütőtököt puhára főzzük, majd leturmixoljuk. A mandulatejet a kávéval együtt megmelegítjük. Ezután felolvasztjuk benne a vajat, majd alacsony hőfokon, folytonosan kevergetve a csokoládét is. Elkeverjük benne a fűszereket.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az édesítővel együtt felverjük a tojássárgáját is. Ezután óvatosan egyesítjük a két keveréket, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze. Ezt követően a sütőtökös és csokoládés masszát alaposan összekeverjük, majd a tojáshabot finoman beleforgatjuk. Végül pedig beleszitáljuk a mandulalisztet, hogy gazdag ízélményt nyújtson.

Készítsünk egy kb. 16 cm átmérőjű kerek formát, amelybe beleöntjük a masszát. Az előmelegített sütőnket állítsuk 180 fokra, és légkeveréses üzemmódban süssük körülbelül 35 percig. Amikor elkészült, hagyjuk a formában kihűlni, hogy megőrizze a formáját.

A szegfűszeg egészen különleges aromát ad a csokoládénak, elmélyíti az ízeket, karácsonyi hangulatba röpít. Fontos kiegészítés, hogy csak frissen a sütőből, langyosan érdemes tálalni, amikor beül még lágyan olvad a fűszeres csokoládékrém. Ettől lesz igazán különleges az élmény.

Related posts