Próbáld ki ezt az egyszerű trükköt: a vízforralóba önts ecet helyett egy kis citromlevet, és hamarosan eltűnik a vízkő!


A vízforralóban lerakódott vízkő csúnya is és egészségtelen is. Így távolítsd el gyorsan, ha nincs eceted!

A vízforralóban felhalmozódó, jellegzetesen rétegződő lerakódás a vízkő, ami tejszerű állagúvá teszi az italokat. Emellett a folyadék ízét is rontja, ráadásul minél több kalcium- és magnézium-karbonát rakódik le a vízforraló felületein, annál kevésbé forral hatékonyan.

levéve hagyjuk kihűlni. Ezután a hűlni hagyott folyadékkal öblítsük át a vízforralót vagy az egyéb készülékeket, amelyeket a vízkő érint. Ha ecet nem áll rendelkezésünkre, ez a kreatív megoldás remek alternatívát kínál, hiszen az uborka levében található savak szintén segíthetnek a vízkő eltávolításában. Ne feledjük, hogy a fűszerek szűrése után a maradék folyadékot óvatosan öntsük a készülékbe, így elkerülhetjük a nem kívánt ízek megjelenését a következő használat során. A természetes megoldások segítségével nemcsak a vízkövet távolíthatjuk el, hanem a környezetünket is kíméljük a kemikáliáktól.

egy ideig nyitva hagyva kiöntjük a folyadékot.

A szag eltávolítására megismételhető a forralás, egy fél citrom levével. A vízforraló olyan lesz, mint az új - beleértve a készülék szagát is. Az uborka páclével való tisztítás azért eredményes, mert a páclé tejsavat tartalmaz, méghozzá magas koncentrációban. A tejsav pedig antibakteriális tulajdonságokkal bír, amellett, hogy a vízkő és ásványi lerakódások hatásos oldószere.

Ha viszont nem akarod folyamatosan uborkás vízzel

vagy ecettel öblögetni a vízforralódat, akkor tudd, hogy a vízkőképződés megelőzésének legjobb módja az előre szűrt víz használata.

Related posts